Pomazánky

Domácí tavený

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tvaroh (já, měla tvaroh měkký- vanička nízkotučný)

1 rovná kávová lžička jedlé sody (dodržet množství)

přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…)

4 lžičky másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Pak ho dat do ledničky na 10 minut zchladnout.  Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amrouna. Ale to dělají normální sýry taky.

autorka: V. Šibalová výživový poradce

Lehká tvarohová pomazánka

Ingredience: 

50g jarní cibulky, 50g mrkev, 250g tvaroh, 3 lžíce bílého jogurtu, 1/4 lžičky mleté sladké papriky,sůl

Postup:

Cibulku nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Potom všechny ingredience zamíháme dohromady. Necháme odležet. Podáváme s celozrnným pečivem a zeleninou.