Domácí tavený
11.02.2013 14:25
Domácí tavený
POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
1 tvaroh (já měla měkký vanička nízkotučný)
1 rovná kávová lžička jedlé sody (dodržet množství)
přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…)
4 lžičky másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Pak ho dat do ledničky na 10 minut zchladnout. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amrouna. Ale to dělají normální sýry taky.